duminică, 22 mai 2011

Tu cum ti-ai petrecut "sfarsitul lumii"?


Nu exista roman care sa nu discute zilele acestea despre sfarsitul lumii. Toti am vazut afisele ancorate pe cladirile din marile orase. Unii au zambit ironic, altii au inceput discutiile despre veniturile celor din spatele campaniei publicitare.

Predicatorul american Harold Camping a speriat o lume intreaga cu spusele sale. Potrivit unui calcul destul de complicat al acestuia, lumea se va sfarsi pe 21 mai 2011, la ora 6 seara. Adica undeva, in jurul orei 4 dimineata, ora Romaniei.

Bannere au aparut in toate orasele mari, din America, pana in Romania, anuntand Ziua de Apoi. Numai ca, la o privire mai atenta, sunt multi cei care vad in spate o campanie publicitara mondiala. Predicatorul lucreaza pentru firma Family Radio, care are, culmea, 66 de statii radio in intreaga lume. O afacere bazata pe donatiile adeptilor, care a depasit 120 de milioane de dolari.

Le-a fost usor unora sa spuna ca e inca un nebun care prevesteste Apocalipsa. Numai ca presa din America si opinia publica au preluat rapid predictiile lui Camping, asa ca a devenit imposibil ca acesta sa mai fie ignorat.
n fiecare zi, fostul inginer, care are acum 89 de ani, le vorbeste adeptilor sai prin intermediul postului sau de radio, Family Radio Network, fondat pe baza donatiilor. Iar oamenii au fost atat de generosi, incat reteaua are 66 de statii, care valoreaza in jur de 120 de milioane de dolari. Iar buzunarele celor care cred in teoria lui Camping au fost atat de adanci, incat au pornit o campanie de publicitate in America. Peste 2.000 de bannere au fost instalate, pline de slogane precum "Suflati in trompete, atentionati lumea!".

"Nu vorbim despre un bal sau o casatorie sau absolvirea liceului. Vorbim despre sfarsitul lumii, despre a fi mort pentru eternitate sau despre a fi viu pe eternitate", explica Camping, ale carui emisuni radio sunt transmise pana in Africa de Sud, Rusia si Turcia.

Cum a ajuns Camping la concluziile lui

Dupa 70 de ani de studiu al Bibliei, predicatorul sustine ca a dezvoltat un sistem care foloseste matematica pentru a descifra profetiile ascunse in ea. El a calculat data de 21 mai, pentru ca atunci se implinesc exact 722.500 de zile de la 1 aprilie 33, ziua si anul in care se crede ca a fost crucificat Iisus. Iar numarul 722.500 este important pentru ca se obtine multiplicand numerele sfinte 5, 10 si 17. "Cand am aflat asta, va spun, am innebunit", a explicat el.

Evenimentele recente, precum cutremurele din Japonia, Noua Zeelanda si Haiti au fost doar semne, sustine Camping. "Toate furturile si minciunile si perversiunile sexuale care se petrec in societate ne soun ceva. La fel ca si miscarea gay. A fost trimisa de Dumnezeu ca un semn al sfarsitului", adauga el.

A doua previziune. De ce a gresit Camping prima data

Ar fi insa o problema. Pentru ca nu e prima oara cand predicatorul vorbeste despre a doua venire a lui Iisus. Pe 6 septembrie 1994, sute de adepti ai lui s-au strans intr-o sala din Alameda, asteptand intoarcerea lui Hristos. "Pe vremea aceea, nu cercetasem foarte bine o parte din Biblie. Dar acum avem sansa unor studii aprofundate si Dumnezeu ne-a dat dovezi de netagaduit ca se va intampla", se explica americanul.


Printre cei pe care Camping i-a convins se afla si Adam Larsen, un american de 32 de ani din Kansas, care si-a lasat slujba ca sa devina "ambasador" al teoriei. El propovaduieste sfarsitul lumii din microbuzele speciale, care strabat America.







UPDATE AZI 23.05.2011

Prezicătorul Apocalipsei a dispărut fără urmă!

Pastorul american Harold Camping, 89 de ani, cel care a prezis că pe 21 mai 2011 va veni Apocalipsa şi că doar 2% din locuitorii Pământului vor scăpa, s-a înşelat din nou, la fel ca şi în 1994, dispărând acum fără urmă.

“Nu există nici cea mai mică posibilitate ca eu să mă înşel acum”, spunea Camping, în urmă cu câteva zile, precizând că faţă de precedenta previziune, cea din 1994, calculele sunt acum exacte. Nu s-a întâmplat însă absolut nimic, iar cei care au crezut că vine Apocalipsa, abandonându-şi locurile de muncă şi vânzând tot ce aveau, vor să îi ceară acum explicaţii lui Camping.

Numai că prezicătorul este de negăsit, postul său de radio difuzând doar muzică religioasă sau înregistrări mai vechi, care nu au legătură cu Ziua Judecăţii de Apoi. În ciuda numeroaselor articole din presă, puţină lume a înţeles că toată nebunia cu Apocalipsa care trebuia să vină pe 21 mai nu a fost decât o afacere, o reclamă la postul de radio al pastorului Harold Camping, una de pe urma căreia acesta a strâns din donaţii circa 100 de milioane de euro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu