luni, 9 mai 2011

Jan van Helsing



Jan Udo Holey (n. 22 martie 1967, Dinskebuhl), cunoscut sub pseudonimul său literar Jan van Helsing, este un controversat autor german care, în scrierile, sale avansează multe teorii ale conspiratiei despre implicarea francmasoneriei în conducerea lumii, despre așa zisa supraviețuire al lui Hitler după Al doilea razboi mondial plecând către Antarctica, inclusiv despre teoria că Pământul ar fi gol, ș.a.m.d. inspirându-se din Protocoalele inteleptilor Sionului.

Cărțile sale Geheimgesellschaften (Societățile secrete) și Geheimgesellschaften 2 au fost interzise în Germania și în Elvetia sub acuzația că incita la ură împotriva evreilor.

Majoritatea cărților sale, cum ar fi Die Kinder des neuen Jahrtausends. Mediale Kinder verändern die Welt au subiecte non-politice și descriu probleme ezoterice.

Holey s-a născut într-o familie înstărită, fiind cel de al doilea copil din trei. Mama sa se considera o Clarvazatoare, iar tatăl său a scris trei cărți cu conținut gnostic-ezoteric. Holey frecventează școlile din Crailsheim, Bammental (situată lângă Heidelberg), Cambridge (UK) și din Munchen.

Holey și-a ales pseudonimul "van Helsing", după citirea nuvelei cu vampiri a autorului Bram Stoker,Dracula.

În prezent, Holey deține o editura, publicând lucrări scrise ale sale și ale altor autori similari lui.

Holey se inspira din diferite teorii ale conspirației și ezoterice, majoritatea the USA. Spectrul de subiecte pornește de la Nostradamus către reincarnare pentru a descoperi asasinii lui John F. Kennedy și ai lui Uwe Barschel. Holey folosește în cărțile sale diferite surse, copiind chiar lucrările altor autori. Nefolosind surse serioase, abuzând în utilizarea de teorii ale conspirației. Autorul susține că este o victimă a conspirațiilor având în vedere interzicerea impusă cărților sale.

În cartea sa Geheimgesellschaften, Holey combină science-fiction-ul, cu ezoterismul, cu mitologia nazista, cu ufologia și cu "teoriile de dominare globală sionista". Deseori, citează surse din Protocoalele înțelepților din Sion, care s-au dovedit a fi false.

Holey sugerează că "Sistemul bancar Evreiesc" (Rothschild cu "adevărații conducători", Illuminati) doresc să domine lumea.

Din punctul de vedere al criticilor săi, Holey este caracterizat ca fiind un extremist de dreapta, susținătorii săi afirmând faptul că în cărțile sale nu vorbește împotriva iudaismului sau împotriva anumitor oameni, ci despre puterea exercitată, în special împotriva exercitării politicilor financiare și politice, care planifică Noua Ordine Mondiala.




Cum de ati pus mana pe aceasta carte?
Sunteti cumva un rebel, un ganditor excentric, unul care nu se adapteaza, unul care adesea face contrariul decat i se spune?
O carte neobisnuita a reputatului autor al 'Organizatiilor secrete'.













Un comentariu:

  1. Citirea si recitirea lucrarii nu a micsorat cu nimic socul intelectual produs de multimea informatiilor concrete si neconforme cu ceea ce invatasem si ceea ce aflu zi de zi din educaţia universitara si din sursele media romaneasca.
    Cele mai multe informatii sunt cofirmate de evolutia actuala si cea previzibila pentru intreaga omenire, dar si pentru Romania. Orice analiza de sistem macroeconomic si macrosocial, nu poate sa nu tina seama de continutul acestei carti. Este una din sursele importante de documentare privind cauzele si efectele proceselor actuale de globalizare.

    RăspundețiȘtergere