miercuri, 18 mai 2011

Este bine sa bem apa in timpul mesei?


Iata o intrebare care se pune mereu in timpul mesei. Unii sint de parere ca este bine ca apa sa fie evitata in timpul mesei, altii, dimpotriva, nu beau apa decit in aceste momente. Cine are dreptate? Apa este esentiala pentru sanatate. Ea provine atit din apa cit si din alimente, mai ales din legume si fructe, care contin 70% apa. In fiecare zi ar trebui sa consumam 2,5 litri de apa. Consumul de apa este util pentru mentinerea constanta a cantitatii de lichide din corp dar si pentru evacuarea reziduurilor dupa filtrarea realizata de rinichi. Apa ne impiedica sa ne deshidratam, mai ales in timpul verii, cind organismul pierde foarte multe lichide. Da. Explicatia este simpla: apa este vitala, putem sa bem apa cind dorim, in orice moment al zilei, chiar si in timpul mesei. Nu-i ascultati pe cei care nu sint de acord cu aceasta idee. In cazul unor persoane este chiar benefic sa bea apa in timpul mesei. Este cazul persoanelor care sufera din cauza constipatiei, pentru ca astfel, tranzitul intestinal este usurat. Exceptii exista pentru cei care au tulburari digestive. In acest caz, este adevarat ca apa are tendinta de a ingreuna digestia pentru ca dilueaza enzimele digestive, iar acestea isi pierd eficacitatea. Astfel nu veti mai avea impresia de ingreunare.

Consumul de apa in timpul mesei ingrasa?


Nu. Este o idee preconceputa. Daca beti apa in timpul mesei nu va ingrasati, iar daca beti apa intre mese nu slabiti. Apa nu are calorii, este neutra. In schimb, se recomanda persoanelor obeze sa bea apa in timpul mesei pentru a facilita aparitia senzatiei de satietate.

Concluzie

Ideal este sa beti apa si intre mese si in timpul mesei, mai ales cind se instaleaza senzatia de sete. Obiectivul este sa beti zilnic macar 1,5 litri de apa. Nu uitati ca ceaiul si infuziile medicinale contin apa. De asemenea, este bine sa variati apele minerale pentru a profita de o gama cit mai larga de substante importante pentru organism.
Un articol foarte bun.Nu doar despre apa calda dupa mancare,dar si despre atacul de cord.Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa.
Pentru cei carora le place sa bea apa rece,acest articol se adreseaza direct.Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa,dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia.Cand aceasta reactioneaza cu acidul,se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer.Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare. Simptome comune de atac de cord…..Un punct serios referitor la atacul de cord – Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este durerea bratului stang. Atentie la dureri intense in zona falcilor. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept in timpul atacului de cord. Nausea(ameteala) si transpiratia intensa sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc.Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai bune sanse de supravietuire.
IN CONCLUZIE DUPA MASA NU SERVITI DECAT APA CALDA(CEAI)IN NICI UN CAZA APA RECE...

Un comentariu:

  1. Am inteles ca in timpul mesei nu trebuie consumata apa rece. Dar daca se consuma apa rece intre mese, este bine sau rau? Unii spun ca se ard mai multe calorii, daca se consuma apa rece ca gheata, deoarece corpul lupta sa o aduca la temperatura corpului. Este drept ca nu am vazut nici unde specificat daca asta se refera in timpul mesei sau intre mese. Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere